539 000 Ft/felnőtt - Különleges csoportos utazás Lappföldre
Érvényes: 2024.01.21 - 2024.01.24
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Jókedvű Január - Garantált hó
2024. január 21-24.

A LEGJOBB KARÁCSONYI AJÁNDÉK KÜLÖNLEGES CSOPORTOS UTAZÁS LAPPFÖLDRE
JÓKEDVŰ JANUÁR - GARANTÁLT HÓ


magyar nyelvű gyermekanimáció, ajándék minihómobilozás Mikulásfalván
2024. január 21-24. | 4 nap/3 éj

elhelyezés: finn faházakban a Chalet Ounasvaaran szálláshelyen

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!


Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok!

Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalácssütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni” a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti ügyesebben a motorosszánkót, megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”, és miért nincs jó híre a torkos borznak.


Úti cél: Finnország, Lappföld
Utazás: repülővel, budapesti indulással, egy átszállással
Tervezett menetrend:
Budapest 11:35 – 14:55 Helsinki 16:20 – 17:45 Rovaniemi
Rovaniemi 05:20 - 06:35 Helsinki 09:30 - 10:55 Budapest
Utazás időpontja: 2024.01.21-24. (3 éj)

Szálláshely: Chalet Hotel Ounasvaaran
A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található tradicionális finn szaunája van.
Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: kisebbek (max 4 főre) és nagyobbak (max 6 főre). 6 főnél nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk
Superior ház – min: 2 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas. Felszereltsége: földszinten: egy nappali szófával, 1 hálószoba dupla ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. Az emeleten a padlástérben kialakított hálószobában további 2 ágy található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!

Tervezett program, mely változhat:

1. nap

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.
Este: Manóismerkedés a Törpi iskolában

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában! (külön fizetendő)

2. nap

Reggeli a szállodában
Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.
A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.
AJÁNDÉK: Mikulásfalván ajándékként minden manóiskolás kisgyerek részt vehet egy 15 perces minihómobilozáson!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván. A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.
Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Este Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában! (külön fizetendő)

3. nap

Reggeli a szállodában

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket.
Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.Késő délután szabad program, vagy
Fakultatív hómobil túra felár ellenében. Időjárásfüggő programVendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

Fontos tudnivalók: A kirándulást jellemzően felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.
A túrára jellemzően az esti órákban, a manóiskolai foglalkozással egy időben kerül sor.

Este Törpi Plusz > Manóiskola: barkácsműhely, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.
Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Real Madrid focisuli Törökországban 2024. nyarán

200 Ft-tól/fő
Kérdése van? Visszahívjuk!×