172 060 Ft-tól/2 fő/3 éjszaka - Eger és környéke Hungary Carddal
Érvényes: 2023.01.25 - 2024.12.31
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Heves megye nevét hallva a legtöbb embernek automatikusan Eger neve jut az eszébe, ami nem meglepő. A megyeszékhely legendás „törökverő” várával, macskaköves utcácskáival és hangulatos belvárosával minden látogató szívébe azonnal és garantáltan belopja magát.

Az Eger és környéke felfedezésére Hungary Card kedvezményt kínáló szolgáltatók ajánlataiból állítottuk össze a programot.

Az Aqua Villa Egerben, a belváros szívétől mindössze pár perces sétára található. A 2020-ban teljes körűen felújított szálláshely remek helyszíne lehet családi vakációnak, romantikus utazásoknak vagy akár baráti társaságok kirándulásának is. A méltán híres egri fürdők közvetlen szomszédságában elhelyezkedő panzió 17 db szobával, impozáns kerttel, saját udvari parkolóval, remek reggelivel, kültéri wellnessel és kedves személyzettel várja a pihenni vágyókat. Családi vállalkozásként különösen fontos számukra, hogy Vendégek kiemelt figyelmet kapjanak és kipihenve, mosollyal az arcukon távozzanak tőlük.

A Mátra keleti határán elnyúló település több néven futott az idők folyamán: Sirokallya, Syrak, Syrok és végül Sirok. A település legismertebb látnivalója a 294 méter magas Vár-hegyen magasodó vár, amely vadregényes környezetével minden arra járót azonnal megbabonáz. A vulkáni hegyre épült 13. századi vár fontos szerepet töltött be a törökök elleni védekezésben Eger előváraként. A Siroki vár végül 1596-ban harc nélkül elesett, és jó 100 évre török kézre került. Az ebből az időből származó kiállítást a vár falai őrzik, csakúgy mint történetének jelentősebb állomásairól is mesélnek.

A Farsang Pincészet több generációra visszanyúló pincecsalád múltjával rendelkezik. Vezetője, Farsang Tibor büszke nagypapájára, aki a Szépasszony-völgy pincéi közül elsők között alakította ki borászatát, megteremtve ezzel a minőségi borkészítés tradícióját. 

A Dobó István Vármúzeum az Egri várban található az egri történelem és képzőművészet kulturális központjaként. Termeiben nem csak vár múltjával ismerkedhetünk meg, de itt kapott helyet a várostörténeti gyűjtemény, az Egri Képtár és különböző magán- és időszaki kiállítások is. Az  Dobó István Vármúzeum Eger városában 1950 óta működik egységes megyei intézményként, 1957-ben foglalta el jelenlegi helyét az Egri várban.  Előtte Egri Múzeum néven foglalt magába számos gyűjteményt és leletegyüttest, úgy, mint az érseki magángyűjteményt, várásatások leleteit, Legányi Ferenc paleontológiai gyűjteményét és a Gárdonyi-hagyatékot. Ezeken kívül saját, főkét Eger és környékét bemutató  néprajzi gyűjteménnyel, fotó- és könyvtárral is rendelkezik az intézmény.

A Sáfrány utca végén található az egerszalóki barlanglakások valószínűleg a 17-18. században készültek, melyek közül volt, amit még a 20. században is laktak. Ma már felújított formában várják a látogatókat. Egy-egy épületbe betérve bútorokat, szerszámokat vehetünk szemügyre, egy 3D mozival pedig igazi időutazáson vehetünk részt. A Mesterségek Műhelyében bepillantást nyerhetünk a kisiparos és kézműves mesterségekbe, a többi lakásban pedig elsősorban az elődeink mindennapjaiba képzelhetjük bele magunkat. Érdemes egy ünnepnapra időzítenünk az itteni látogatásunkat, mert ilyenkor kemencében sült finomságokat falatozhatunk, majd kellemes hangulatú előadásokon, koncerteken vehetünk részt az egerszalóki Barlanglakásoknál. 

Cascade Barlang- és Élményfürdő, Gyógyfürdő. Lépjen be a múlhatatlanság leheletétől megérintett elvarázsolt barlangbirodalomba! Ússzon, csússzon, fedezze fel és élje át az egykorvolt mesét, ízlelje a mágiát! Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének 1500 négyzetméternyi vízfelülete titkokat csobog a fülébe. A 760 méteres barlangfürdő látványát az Avatar film ihlette. 

Étkezés: Aqua Bisztró. Családias környezetben, udvarias kiszolgálással várják a kedves Vendégeket, Eger történelmi belvárosában, a Fürdőkomplexum szomszédságában, az Egri Vártól mindössze pár perc könnyed sétára. Szálloda Étterme igazi gasztronómiai remekekkel, a táj jellegzetes ízvilágával, mindig friss, szezonnak megfelelő helyi alapanyagokból készült specialitásokkal várja vendégeit! 

Családias hangulatú Piroska Étteremben, kellemes hagyományos ízekkel, kellemes kiszolgálással várjuk a vendégeket! Házias jellegű konyhával működő családias hangulatú éttermet 2005-ben alakítottuk ki. Az étteremben 4 különböző terem helyiség található, amelyben 100 fő elhelyezésére van lehetőség. Nyári időszakban egy további fedett teraszhelység várja az idelátogatókat.

Utazás vonattal.

 

 

RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>     

  

 

 További információk a kártyáról

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×