Országos rajzfilmünnep // PostART
Érvényes: 2019.11.14 - 2019.11.17
PostART
  • Magyarország, 2040 Budaörs
    Clementis László utca és Ébner György köz sarok
  • (30) 900 0394
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye hetedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2019. november 15-17-ig. A stúdió azon dolgozik, hogy az animációs műfaj minél teljesebb keresztmetszetét mutassa be az érdeklődő közönségnek, és a rendezvényhez csatlakozó helyszínek segítségével az ország minél több pontjára eljusson. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a legidősebbekig a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét.


 

Programok a PostART-on:


2019. november 14. csütörtök

9.15 és 10.30 Klasszikus magyar rajzfilmek I. (65 perc)
Összeállítás a Kukori és Kotkoda, Pom pom meséi és a Frakk epizódjaiból (MTVA válogatás)

Kukori és Kotkoda
Kukori és Kotkoda boldog házasságban élnek, azonban Kukori lustasága gyakran bosszantja Kotkodát, és okoz bonyodalmakat. Kukori ugyanis csak vonakodva végzi el a házimunkát; hiába kéri Kotkoda hogy kapirgálja ki a gyomot a kukorica közül, vagy éppen porolja ki a szőnyeget, Kukori folyamatosan azon töri a fejét, hogyan kerülhetné el a munkát. Ebben jó barátja, Kopasznyakú is segítségére van, aki rendszerint segít Kukorinak kibújni a munka alól. A két jóbarát azonban mindig pórul jár, és Kotkoda végül megleckézteti a lusta Kukorit…

Pom Pom meséi
Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok. Lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél nektek és Picurnak Gombóc Arturról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról.

Frakk
Papírkivágásos animációs tévésorozat, amelynek főszereplője Károly bácsi magyar vizslája, Frakk, aki ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Lukréciát és Szerénkét.

2019. november 16. szombat

11.00 Magyar népmesék - 7 epizód (58 perc)
a Kecskemétfilm jóvoltából
Kacor király
A rókaszemű menyecske
A kisgömböc
Macskacicó
A csókaleányok
A csillagszemű juhász
Hamupipőke királyfi

15.00 Klasszikus magyar rajzfilmek II. (75 perc)
Összeállítás A nagy ho-ho-horgász, Pityke és Mikrobi epizódjaiból (MTVA válogatás)

A nagy ho-ho-horgász
A mindenre elszánt nagy ho-ho-horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint Főkukac. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön. Télen persze akváriumokból, háztetőről, kéményből, fürdőkádból és szökőkútról is ki tudnak horgászni kifáradhatatlanul és észszerűen

Pityke
A sorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, betörőket, tolvajokat és segíti a közrend fenntartását, valamint vigyáz a gyerekekre. Pityke barátai Kukucs, Szöszi, Kati, és Marcipán, a kutyája, aki a bevetéseken szirénaként vonyít.

Mikrobi
Mikrobi egy modern háztartási robot, mos, főz és takarít. Szinte már családtagnak számít, gyakran kirándul a gyerekekkel a világűrben. Különböző bolygókra jut el velük, ahol mindig valamilyen kalandba keverednek, de végül minden jóra fordul.

16.30 Klasszikus magyar rajzfilmek III. (71 perc)
Összeállítás a Mézga család, Mézga Aladár különös kalandjai és
a Kérem a következő epizódjaiból (MTVA válogatás)

Mézga család
Az alig cseperedő, 12–13 éves Aladár zseniális képességekkel van megáldva: olyan készülékeket bütyköl, amelyekkel akár űrutazásokra viheti a pereputtyát, máskor 30. századi leszármazottjával (köb-ükunokájával, MZ/X-szel, avagy „Öcsivel”) lép kapcsolatba, és különféle modern holmikat kér tőle. Családtagjai azonban csak a legritkább esetben tudnak jól bánni az új eszközökkel és lehetőségekkel, s aztán ismét rajta a sor, hogy kihúzza őket a csávából.

Aladár egyetlen hű szövetségese Blöki kutyája, aki olykor kísérleteiben is segédkezik. A család további tagjai közé tartozik rettenthetetlen szigorra törő, kissé ügyefogyott atyja (Mézga Géza), jóságos, bár nem túl erős idegzetű anyja (Mézga Gézáné szül. Rezovits Paula) és enyhén hígagyú nővére (Kriszta) a macskájával (Maffia). Fontos szereplők még az ingerlékeny szomszéd (Máris), valamint a csupán szóban emlegetett Hufnágel Pisti, Paula fiatalkori udvarlója, akihez – amint azt minden egyes rész végén felemlegeti – sajnálja, hogy mégsem ment feleségül.

Mézga Aladár különös kalandjai
A történet szerint Aladár éjszakánként saját készítésű űrhajójával (és beszélni, olvasni tudó kutyájával) minden részben más-más bolygóra utazik.

Kérem a következőt!
Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

A belépés a vetítésekre ingyenes!

Hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×