19 EUR/fő - Vonattal Lengyelország fővárosába vagy Katowicébe
Érvényes: 2019.05.17 - 2019.12.31
Wasteels Utazási Iroda
  • Magyarország, 1087 Budapest
    Kerepesi 2 - 6., Keleti pályaudvar, 9. vágány
  • +36 1 210 2802
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása
"Magyar-lengyel két jó barát, együtt harcol s issza borát" - szól az ismert mondóka. Már régóta tervez Lengyelországba látogatni, hogy a saját bőrén tapasztalhassa meg, valóban létezik-e a sokat hangoztatott magyar-lengyel barátság? Vagy talán már jól ismeri, és visszahúz a szíve? Bárhogy is legyen, a kedvezményes árú Spar és Special menetjegyeket Önnek találták ki!
 
Varsót földig lerombolták a második világháborúban, majd főleg magánadományokból, társadalmi munkával építették fel újra. Ennek köszönhetően tekinthető meg ma is a Világörökség részét képező Királyi palota és az Óváros más épületei. A főpályaudvar mellett pedig egészen más jellegű épületeket, modern felhőkarcolókat láthatunk, köztük a Kultúra és Tudomány Palotáját, melynek mintájául a moszkvai Hét nővér szolgált, és a Szovjetunió ajándéka volt Lengyelország számára. Gyönyörű látnivaló még a Łazienki Park, páváival, szobraival, palotájával és kézből etethető mókusaival. 
Katowice Felső-Szilézia legfontosabbvárosa, mely az ország legnagyobb agglomerációjának közponjtában fekszik, és a 19. században virágzó bányászatnak, illetve kohászatnak köszönhetően épült ki. A város egyik látványossága az óriási UFO-ra emlékeztető stadion. A Lengyelország észak-nyugati részén elterülő Szilézia lakosai majdhogynem külön nyelvnek számító önálló nyelvjárással és erős regionális tudattal rendelkeznek.
 
 
Legkedvezőbb ár oda-vissza: 38 €-tól!
 

SparDay jegyek Budapestről és Vácról válthatók Varsóba és Katowicébe a Báthory EuroCityre, irányonként 19 €-tól.

SparNight jegyek Budapestről és Vácról Varsóba a Metropol EuroNightra az alábbi árakon kaphatók, személyenként és irányonként.

Ülőhelyes kocsiFekvőhelyes kocsiHálókocsi
6 ágyas fülke4 ágyas fülke3 ágyas fülke (triple)
19 €-tól 39 €-tól 44 €-tól

49 €-tól

 

Special menetjegyek

Budapest és Varsó / Katowice között váltható oda-vissza úti menetjegy.

Ára Varsóba 49 €, Katowicébe 39 €.

A Spcial menetjeggyel a közvetlen vonatok mellett átszállással is lehet utazni a következő útvonalakon:

● Szob – Pozsony – Jókút (Kúty) – Přerov – Bohumín – Zebrzydowice – Czechowice-Dziedzice – Auschwitz – Skawina – Krakkó – Idzikowice – Varsó (a Metropol EuroNight közvetlen kocsijainak útvonala);

● Szob – Pozsony – Jókút (Kúty) – Přerov – Bohumín – Wodzisław Śląski – Rybnik – Tychy – Katowice – Idzikowice – Varsó (a Báthory EuroCity útvonala).

 

További információk és jegyvásárlás >>

Kérdése van? Visszahívjuk!×