6 200 Ft/család - Élő Múzeum, ahol életre kel a történelem - Interaktív tárlatvezetés
Érvényes: 2018.12.27 - 2019.12.30
Magyar Nemzeti Múzeum
  • Magyarország, 1088 Budapest
    Múzeum körút 14-16.
  • + 36 1 327 7773
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Unja már a vitrinek mögötti mozdulatlan bábukat? Elképzelte már, hogy megszólalnak? Vajon miről pletykálna egy cserfes udvarhölgy Marie Antoinette udvarában? Bele merne bújni egy koraújkori parasztasszony bőrébe? Gondolkodott már rajta, mit kérdezne a magyar királytól, ha szembetalálkoznának? Ki merne állni Nagy Szulejmán seregei ellen? Látogasson el a Magyar Nemzeti Műzeumba és találja meg a válaszokat!

 

ÉLŐ MÚZEUM

Egy programsorozat, ahol életre kel a történelem – megmozdulnak a tárgyak és megszólalnak a régmúlt emberei. Ha eddig még nem tette volna, látogasson el és lépjen be az Élő Múzeumba!

  • 100/100 – 100 év 100 percben - Kalandozás a múzeumban zárás után
  • Boszorkányok és kirakatperek. Báthory Erzsébet az ördög asszonya?
  • A fényességes padisah árnyékában - megelevenedő aranykor
  • Élő fényképalbum - egy 20. századi fiktív családregény

 

100/100 – 100 évek 100 percben. Kalandozás a múzeumban zárás után - LEGKÖZELEBB SZEPTEMBERBEN!

100 x szép. Tárlatvezetés másként, zárás után! 100 perces utunk során időben és térben nagy tereket átszelve megismerkedünk az épület történetével, a hozzá kötődő jelesebb személyiségekkel és a magyar történelemben betöltött szerepükkel. Megnyílnak a közönség elől elzárt terek, ahol megszólalnak az elmúlt kétszáz évben itt megfordult személyek, a titkok tudói.

Minden hónap 4. szerda 17:00 – 19:00 Regisztrációköteles!
A csoportok létszáma maximum 40 fő, nehogy lemaradjon, siessen!
Kinek ajánljuk? Egyéni és iskolai csoportoknak, családoknak. Csoport esetén egyéni időpontok is kérhetők.

Boszorkányok és kirakatperek. Báthory Erzsébet az ördög asszonya?

Mindenki ismeri, mégsem tudjuk megfejteni a titkát négy évszázada… Egy vallásháború sújtotta, babonás világban vajon hol húzódott a határ hiszékenység és hatalomvágy között?
Ha beleszagolna, mi főtt 400 éve egy vajákos asszony rejtélyes kamrájában, és leleplezné, mit főztek ki az urak a gazdag asszonyok ellen, akkor várjuk az Élő Múzeum programon!
Kinek ajánljuk? Egyéni és iskolai csoportoknak. Kifejezetten ajánljuk általános és középiskolák török-korral, kora újkorral foglalkozó évfolyamainak. A csoportok létszáma maximum 30 fő.

A fényességes padisah árnyékában – megelevenedő aranykor

Mesék a múltból: a török világ mindennapjainak titkai. Mesél a patikárius felesége, a pékné és Brandenburgi Katalin frauzimmere, kobzos énekmondó kíséri lépteiket. A Magyar Nemzeti Múzeumban életre kel a török hódoltság idejének magyar történelme.
Az élő interpretációs programon megelevenedett korabeli személyek és tárlatvezetők kalauzolják végig a látogatókat a három részre szakadt ország mindennapjain: beavatnak a városi élet titkaiba, mesélnek a hadi események küzdelmeiről, bemutatják a korabeli divatot és zenét.
Kinek ajánljuk? Egyéni és iskolai csoportoknak. Kifejezetten ajánljuk általános és középiskolák török-korral foglalkozó évfolyamainak. A csoportok létszáma maximum 30 fő.

Élő fényképalbum

Ki ne szeretné nézegetni a családi fényképalbumot? Nagyszülők, nagynénik, unokatestvérek intenek vissza egy-egy képről, miközben a múltba merevedett pillanatokon keresztül történeteket is mesélnek a fotók és a sárgult lapok hátulján lévő feliratok.
De mi lenne, ha tényleg megmozdulnának a képek és mesélni kezdenének a szereplők? Ha ön is kíváncsi a varázslatra, most öt megelevenedő képen keresztül láthatja a 20. század nagy fordulópontjait a Magyar Nemzeti Múzeum falai között.
Találkozzunk együtt Ferenc József császárral a dolgozó szobájában, vagy pillantsunk be a ’60-as évek táncdalfesztiváljainak világába az életre kelt fényképalbumban!

Az Élő fényképalbum c. programjaink megszervezése nagyobb létszámú (40-60 fő), egyéni csoportok számára is lehetséges.

A programokat minimum 15 főtől indul.

 

BELÉPŐJEGY TÍPUS

Jegyár

Egyéni Élő Múzeum programjegy

2 500 Ft

Családi Élő Múzeum programjegy (2 felnőtt és 3 gyermek)

6 200 Ft

Élő Múzeum programjegy osztályok/nyugdíjas csoportok részére
(15-20 fő között)

        24 000 Ft           

Élő Múzeum programjegy osztályok/nyugdíjas csoportok részére
(21-30 fő között)

   39 000 Ft      

Előzetes bejelentkezés, időpont-egyeztetés és további információ: tarlatv@mnm.hu / +36-1-327-7749
Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal: tarlatv@hnm.hu / +36-1-327-7749

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×